Sett av siste helga i juni til årets kulturfestival – Kristin på Husaby

Det er med stor glede jeg på vegne av foreningen Kristin på Husaby kan ønske velkommen til året kulturfestival i Skaun - Kristin på Husaby. Alt er nå, mer eller mindre, klappet og klart til at du kan delta på en opplevelsesrik helg spekket med mange gode kulturopplevelser for både små og store.

Programkomiteen har også i år satt sammen et spennende program som vi er stolte av å presentere. Festivalen åpner med Henning Sommerro i Skaun kirke fredag kveld med tittelen «No kallar sol og sommervind». Med seg har han Janne Kokkin, Eline Korbi Kolstad og Ola Lindset. Deretter går det slag i slag med høydepunkter.

Rett etter åpningskonserten i Skaun kirke blir det After Church i Børsa samfunnshus. Marianne Meløy kåserer om «Sannsnakk, feilsnakk og vennskap». Kvelden avsluttes med «En lille pose Kim Larsen», der det lokale bandet Kim Larsen Tribute Band gir oss en smakebit på de mange fine låtene av Kim Larsen. En fin avslutning på fredagen, og det vil være servering og salg av øl og vin.

I år er pilegrimsvandringen flyttet til lørdag. For 20. gang starter vi fra Kolbrandstad kirke og går til Venn.

Ordfører Jon P Husby står for den offisielle åpningen av Markedet på Venn kl 11.00 på lørdag. Markedet byr på boder fulle av spennende lokal tradisjonsmat, ulike håndtverk, alt fra såpe til kosedyr. Og det blir internasjonal stemning med Syrisk Falafel. Eventyrstund i lavvoen på markedet starter kl 13.00 både lørdag og søndag. Kort fortalt blir det mange forskjellige aktiviteter på markedsområdet, og underholdning fra utescenen gjennom helga. Vekter´n vår sørger for å informere om det som skjer på markedet.

Lørdag kl 14.00 i Skaun kirke blir det «historisk møte» med foredrag om antemensalet i kirken av Margrethe C Stang, det blir gregoriansk sang med koret Schola Sanctae Sunnivae. Og ikke minst blir det bokslipp på «Middelalderkyrkja i Skaun» ved Pål Ove Lilleberg, Ola Skauge, Hallgerd Aune og Endre Jystad Bjørgum.

Lørdagskvelden avsluttes med «pubaften». I år er lokalbandet «Villa Grønnsofan» tilbake, og det tror jeg det er mange som gleder seg til.

Nytt av året er at det blir en radiooverført «Kristinmesse» i Skaun kirke på søndag, der sogneprest Pål Ove Lilleberg forventer seg fullt hus. NRK direktesender fra Skaun kirke.

Barneforestillinga «Hva kommer nå...?» ved Eldbjørg Raknes vises i gymsalen på Venn på søndag kl 15.00.

Avslutningskonserten søndag kveld i Børsa kirke, med Lars og Ola Bremnes, anbefales på det sterkeste. Her vil vi få både gammelt og nytt fra de to. Og Buvik Songlag skal bidra på denne konserten. Her ligger det an til god stemning og vakker sang og musikk.

Nå er det nesten gått ett år siden forrige Kristin på Husaby, og vi har blitt enda noen flere Skauninger. Er du nyinnflyttet Skauning, så ta turen til markedet på Venn, treff andre Skauninger og gå på en eller flere av forestillingene. Dette er en arena for å bli kjent med det som kommunen har å by på, og mange frivillige organisasjoner bidrar under festivalen. Og disse ønsker flere medlemmer. Og dere som har bodd her noen år, hvorfor ikke invitere med noen som ikke har opplevd Kristin på Husaby før?

Til slutt vil jeg på vegne av foreningen Kristin på Husaby rette en stor takk til alle bidragsytere, ingen nevnt, ingen glemt. Dugnadsinnsatsen fra alle frivillige er enorm, og gjør det mulig å få til en flott kulturfestival!

Eirik

 

 

Vel møtt og god fornøyelse!