Unni Wilhelmsen kommer til årets festival!

Unni Wilhelmsen reiser konstant rundt på oppdagelsesferd i Norge med gitarene og de selvskrevne låtene og spiller for folk. Den 1. juli 2018 er det endelig Skaun og Kristin på Husaby  og Børsa kirke som står for tur. Og vi gleder oss! Vi snakker her om en artist med lang erfaring og stort spekter som skal fylle Børsa kirke med musikk, melankoli og humor.

Unni Wilhelmsen 2016

 

For mange er Unni kjent fra Hver gang vi møtes, for andre som el-gitarist med flosshatt i Di Derre. Men dama har adskillig lengre fartstid enn som så. Med mer enn 2000 konserter og opptredener i beina har hun gjort det meste og jobbet med de fleste, men det er fremdeles det akustiske intimformatet med nærhet til publikum Unni trives definitivt best i – hvor hun kan se ansiktene til alle som er tilstede. I tillegg til tekstene og musikken, får man gjerne høre historiene bak eller anekdoter om tilblivelsen. Hun greier nemlig ikke å la være å snakke med publikummet sitt, eller prøve å få dem til å le.

Unni er en gitarvirtuos: Hun spiller på bitte små, norskdesignede gitarer med forsterker, på akustiske gitarer, på sølvskimrende elgitarer med vreng og ekko, eller på piano. Repertoaret består for tiden av både norske og engelske tekster, gamle og nye låter, og hun veksler mellom coverlåter av bl.a Joni Mitchell, Lillebjørn Nilsen, Di Derre, Paul Simon, Dum Dum Boys, Sheryl Crow og Mary Chapin Carpenter.

Med seg til Børsa kirke har hun sine medmusikere og gode venner Ronny
Johnsen og Ole Jørn Myklebust:

Ronny Johnsen – Konsert med Unni Wilhelmsen – Viktoria, Oslo

RONNY JOHNSEN spilte sin første konsert med Unni i 2007 – blant annet medvirket han på Unnis plate ”7” fra 2010. I tillegg til å være leder for den frivillige organisasjonen Rett Fram er Ronny allsidig og aktiv som både musiker, produsent, radiostemme og kulturanmelder.

Ole Jørn Myklebust

OLE JØRN MYKLEBUST er en dyktig jazztrompetist, særlig kjent for sitt nære samarbeid med
Mari Boine. I tillegg til sine soloprosjekter og sitt virke som studiomusiker, jobber Ole Jørn som musikkprodusent og komponist, samt som musiker i bandene til Unni Wilhelmsen, Jonas Fjeld og Melanie Scholtz

 

 

Vi ønsker alle tre hjertelig velkommen til Skaun, til Kristin på Husaby og Børsa kirke!

Billetter kjøper du på Hoopla