Tema Teater – Kransen og Kronen

Tema Teater åpner kulturfestivalen Kristin på Husaby fredag 29. juni kl. 19.00 i Skaun kirke med sin forestilling Kransen og Kronen.

Her presenteres Norges tre nobelprisvinnere i litteratur; Undset, Bjørnson og Hamsun i en helhetlig forestilling.

Kransen og Kronen fremføres av skuespiller Gro Ann Uthaug og fiolinist Marieke Bettmann. Med tekster fra de tre Nobel-prisvinnerne har de skapt 4 mindre monologer, som representerer 4 kvinner: Kristin Lavransdatter (Undset), Victoria (Hamsun), Maria Stuart og fiskerjenten Petra (begge Bjørnson). Monologene er flettet sammen med vakker fiolinmusikk av Johan Sebastian Bach.

Valget av Tema Teater og forestillingen Kransen og Kronen er bevisst fra festivalen sin side. Ambisjonene for årets festival er å styrke forbindelsen til litteraturen generelt, og til Undset og hennes romanfigur Kristin Lavransdatter spesielt. Har så disse fire forskjellige kvinneskikkelsene relevans for vår tid? Sterke kvinner alle på sitt vis – og med helt forskjellige livsveier. Men med tanker og følelser vi kan kjenne oss igjen i. Og det er nettopp det Kristin på Husaby ser som sin oppgave, å knytte det bestandige og allmenngyldige sammen med det foranderlige og presentere dette i nye og spennende kulturelle innpakninger.

Tema Teater turnerer nå med denne forestillingen på østlandet, og vil framføre den blant annet på Litteraturfestivalen på Lillehammer i begynnelsen av juni.

Tema Teater er en profesjonell teatervirksomhet i Oppland og med base i Østre Toten kommune. Teatret ble etablert i april 1993 av kantor Gunnar Jess og skuespiller Gro Ann Uthaug. Teatret har høstet flotte kritikker for denne teaterforestillingen.

Kjøp billett Hoopla eller ved inngang.