Kråkesølv

Kråkesølv

Avslutningskonsert i Børsa kirke

søndag 25. juni kl. 19.00

Bodøs store stolthet heter Kråkesølv! Det kompakte firemannsbandet har et lydbilde som er satt sammen og inspirert av mange forskjellige stilarter, der atmosfærisk pop og ruskete rock i gata til Death Cab for Cutie og Sonic Youth står sterkt. Legg til en snill porsjon nordnorsk emosjonalitet og tekster på dialekt, og bildet av Kråkesølv er nesten komplett.

Bodøværingene i Kråkesølv målbandt musikksynsere og publikum med utgivelsen av sitt første album «Trådnøsting» i 2009. Knalldebuten har blitt fulgt opp av fire solide albumutgivelser og utallige konsertrunder over hele landet for et stadig voksende publikum.

Deres femte album, «Pangea», ble utgitt 30. september i 2016. Denne gang var det på tide å gjøre noe nytt. Lars Horntveth (Jaga Jazzist, Susanne Sundfør) har bidratt både på produsentsiden og med gode råd, som motivator og på flere instrumenter. Tekstene har ellers det samme melankolske tilsnittet som har preget universet til Kråkesølv siden debutalbumet, og fortsetter å trekke tråder mellom det mellommenneskelige og universelle. Resultatet ble, igjen, en kritikerrost utgivelse;

”De var gode før, og de er enda bedre nå. Nå er de landets beste rockeband!» .” (Avisa Nordland)

”Dette er Kråkesølv slik vi kjenner de på sitt beste, med verdenssmerte forkledd som stor popmusikk” (Dagsavisen)

Billetter selges på Hoopla