Offisiell åpning – Kristin på Husaby 2017

Offisiell åpning av Kristin på Husaby 2017 i Skaun kirke fredag 23. juni kl. 19.00:

Arrangementet åpner med et Bokbad – Espen Tørset samtaler med Ove Røsbak før vi får et musikalsk og lyrisk møte med trioen «Fra de mollstemte skoger». De besøker Skaun med sin konsert «Så lengi du kjæm att».

«Fra de mollstemte skoger» er en trio med røtter i Hedmark. De har lenge båret på et ønske om å tonesette dikt av forfattere fra hjemfylket sitt.

Og at de har lyktes godt med det kan vi høre i denne YouTube-videoen. Lytt og nyt!

På denne konserten vil du særlig høre dikt av Ove Røsbak, foruten Hans Børli, Halldis Moren Vesaas, Halvor Floden, Ola Jonsmoen, Einar Skjæraasen og Jakob Lishaugen.

Inspirasjon til det melodiske materialet henter de fra norsk/svensk visetradisjon og den kraftfulle, rufsete og ofte mollstemte tradisjonsmusikken i Hedmark. Dette passer diktene godt; for korte, etterlengtede somre, lange vintre og milevis med skog har satt sitt preg på både diktningen og musikken.

Fra de mollstemte skoger er:
Hege Nylund: ukulele, autoharpe og sang.
Tove Hagen: sang, fele, cello
Annar By: sang, gitar

Trioen har så langt gitt ut to CDer: Så lengi du kjæm att i 2012 og Kvisk åt meg i 2014.

 

Vi har også invitert forfatter Ove Røsbak til festivalen, og han vil delta både på åpningen og på Prøysen-foredrag på lørdag. I forbindelse med åpningsarrangementet vil Espen Tørset samtale med ham.

Røsbak har et allsidig forfatterskap; han har gitt ut både barnebøker, prosa, skuespill og flere biografier – men det var som lyriker han debuterte, og det er som lyriker han har nådd mest fram til publikum. Han er kjent for å dikte nært og sterkt om både de mørke og de lyse sidene av livet, og flere av diktene hans vil publikum også få oppleve tonesatt av trioen Fra de mollstemte skoger.

Vi ønsker publikum vel møtt til en opplevelse i Skaun kirke som varierer fra det vemodige, vakre og sarte, via det humoristiske, til det mørke og beske.

Billetter kjøpes på Hoopla: https://kph.hoopla.no/sales/aapningskonsert-kph2017