Kristin på Husaby 2017

Årsmøte 2017

Innkalling til årsmøte

 

Årsmøte avvikles den 

04.10.2017 klokken 19.00 på Skaun rådhus.

Årsmøtesaker:

Ordinære årsmøtesaker.

Saker til årsmøtet må meldes til styret senest 14 dager før årsmøtet.

Enkel servering.

 

Vel møtt!

 

Styret
Kristin på Husaby

Følg oss på Facebook, Twitter og Instagram.
Kontakt oss gjerne for innspill og spørsmål:
kristin@husaby.no


Om Kristin på Husaby 2017

ff-top-arrow
Fra de mollstemte

Offisiell åpning av Kristin på Husaby 2017 i Skaun kirke fredag 23. juni kl. 19.00:

Arrangementet åpner med et Bokbad – Espen Tørset samtaler med Ove Røsbak før vi får et musikalsk og lyrisk møte med trioen “Fra de mollstemte skoger”. De besøker Skaun med sin konsert “Så lengi du kjæm att”.

“Fra de mollstemte skoger” er en trio med røtter i Hedmark. De har lenge båret på et ønske om å tonesette dikt av forfattere fra hjemfylket sitt.

Billetter selges på Hoopla

stripe3

Neste

Fossvang fredag 23. juni 2017 kl. 21.00.

Inngang kr. 250,-. Billetter selges på Hoopla

Ole Magnar Morken er en kjent person i Skauns revyliv med mange oppsetninger og store suksesser. Mange priser er det blitt på denne «figuren» fra Jåra.

Om forestillingen sier Ole: «Å vokse opp i en heim der du blir fortalt at livet har to utganger, frelse eller fortapelse, er ingen spøk. Og når sant skal sies, har jeg utallige ganger i snart sytti år, tenkt og undret meg over kristendommens budskap.

Hvor er det blitt av dem, alle de menneskene jeg traff og som nå er borte? Har mennesket en udødelig sjel, eller opphører vi å eksistere når vi dør? En ting fikk jeg i hvert fall i gave, humoristisk sans, og den har vært en trofast følgesvenn gjennom livet.»

Dette er ikke en mørk eller dyster forestilling, men nok et eksempel på Ole’s evne til å skape humor av det meste, men alvor og underfundighet er også noe av det dette stykket byr på.

Nok et mesterverk fra Ole.

Medvirkende:
Ole Magnar Morken,
Stein Nilsen og
Einar Mellingseter

Dørene åpner kl. 20.00 i Fossvang – salg av kaffe, øl og vin


Over til lørdag

????????????????????????????????????

Historisk vandring

Vi starter lørdagen med en historisk vandring på Jyssan i Børsa. Oppmøte på Skei kl. 10.00.

Arrangementet er samarbeid med Skaun historielag.

Vandringen ledes av Guri Løvset og arkeolog Kjell Andre Brevik gir oss en arkeologisk rapport fra Skei, Fossan, Jyssan, Eli og Ofstad i Børsa.

Tema: Utgravningene på Jyssan.

Kartlink til Jyssan

 

Om Jyssan gravfelt skriver Kreative Trøndelag:

Jyssan gravfelt

Før kristendommen fikk fotfeste i Norge ble folk gravlagt i haug. Dette var den vanlige begravingsmåten gjennom hele bronsealderen og jernalderen (1800 f. Kr. – 1000 e. Kr.). Gravhauger og gravrøyser finnes da også på mange steder rundt om i landet.

Ikke mange fikk et så spektakulært hvilested som de som ble gravlagt på Jyssan i Skaun. Hvor gården lå den gang og hva den het det vet vi ikke. Men gravplassen ligger der, oppe i høyden, og med lett gjenkjennelige hauger.

Selv om gravplassen nok var kjent i lang tid ble den først registrert i 1971. Den gangen ble det påvist 9 røyser og hauger. Senere er det registrert flere hauger slik at det totale antallet nå er 16 stykker.


Neste

Offisiell åpning av årets marked

v/ordfører Jon P. Husby lørdag 24. juni kl. 11.00 – Markedsplassen på Venn.

Vår egen Vekter, Jon Lyngstad, er på plass også i år for å hjelpe oss med informasjon, holde ro og orden og passe på at alle har det bra!

Årets marked vil bestå av varierte salgsboder – se egen oversikt.

På barnehagetomta vil det foregå aktiviteter i regi av lag og foreninger både lørdag og søndag – pass på å sjekk ut hva som skjer der!

Vi vil få besøk av Skaun folkebibliotek sin barne- og ungdomsbibliotekar Ann Helen Bergsland Mørk som vil ha eventyrstund i lavvoen både lørdag og søndag – kl. 12.30 begge dager.

Buvik husflidslag stiller opp på lørdag med egne aktiviteter for barna, Barnas Turlag og Skogeierlaget er også på plass som tidligere år.

Husk å besøke Farmenhjørnet bak utescenen for å hilse på dyrene. Fra utescenen vil det bli underholdning både lørdag og søndag.

Bygdekvinnelaget stiller opp som tidligere år med kaffe, vafler og svele-salg, samt middagssalg. Pluss mye mer!

 

Velkommen til et aktivt og innholdsrikt marked!

 


Les mer om MARKEDET her


Neste

Fil_000 (1)
10374849_10152563709294884_5851476904957525741_n
Fil_000 (3)
Fil_000 (2)
2015-06-27 13.35.11
9179_Proys_Samlede_viser_la

Prøysen- kafé

i Gymsalen, Venn skole

lørdag 24. juni kl. 12.30

 

Foredrag med Inge Haukvik om utstillingen relatert til ulike
tekster og historier
Foredrag med Ove Røsbak: “Sokkertøy for det som blir att”
– om Alf Prøysen og fristelser
Vokalinnslag med Viggja Voices

Salg av kaffe og vaffel
Gratis inngang – velkommen!

Neste

Trygve Skaug

Populære Trygve Skaug kommer til Skaun kirke og kulturfestivalen Kristin på Husaby lørdag 24. juni kl. 14.00

Trygve Skaug er poet, låtskriver og vokalist, kjent fra bandet St. Morritz og som soloartist. Musikken hans er blant den mest spilte på norsk radio over flere år, og låtene har ligget over 100 uker på NRK P1s topplister siden 2010.

Som forfatter har han gitt ut 3 diktsamlinger, og har med disse blitt en av landets mestselgende lyrikere. Mange har funnet frem til poesien hans gjennom sosiale medier, som for eksempel på instagramkontoer som @RenPoesi og @trygveskaug.

Trygve har også et sterkt sosialt engasjement, og har siden 2011 hatt jobbet spesielt med bistandsorganisasjonen Star of Hope, og medvirker aktivt i konkrete prosjekter i Romania og på Filippinene.

Trygve elsker sitt #VerdensFinestePublikum og vil dele nye og gamle låter, og dikt i Skaun kirke. På noen av låtene vil også lokale musikere og sangere delta.

Skaun kirke har begrenset med plass, så her gjelder det å være raskt ute!

Billetter selges på Hoopla


Neste

PUBAFTEN

med Villa Grønnsofan!

Lørdagens pubaften på markedsplassen er et fast innslag i Kristin på Husaby.

Og ingen skaper vel bedre pub-stemning enn gjengen i Villa Grønnsofa’n. Med Kristin-vær og skauninger i festhumør så blir dette atter en knall kveld :-)!

Ansvarlig arrangør:

Skaun musikkorps i samarbeid med Kristin på Husaby

Villa

Over til søndag

Pilegrimsgudstjeneste

Det blir tradisjonen tro pilegrimsgudstjeneste i Skaun kirke kl. 13.00

ff-top-arrow
Bare_Egil_Band_Barneshow-2-LarsOpstad-e1459244860845

Bare Egil og Aslags Superpopulære barneshow

25. juni kl.15:00 i Børsa Samfunnshus

Aslag Guttormsgaard og Egil Hegerberg har spilt sammen i over 20 år i band som Hurra Torpedo og Black Debbath.

Aslag er velkjent fra diverse roller i barne-TV-serier som Hønsemannen, Lesekorpset og Kometkameratene. Egil er kjent fra TV-programmer som Brille og Nytt på nytt og sitt eget Bare Egil Band, som har vist seg å ha stor gjennomslagskraft både blant barn og voksne.

Sammen presenterer de et superpopulært barneshow i grenseland mellom konsert og teaterstykke.

Dette er et svært morsomt, men til tider også svært utfordrende show for barna. Her får de ofte sitt første brutale møte med alt fra ironi til en del ubehagelige sannheter som de kanskje ikke er helt vant til å høre, som at barn faktisk er en god del dummere enn voksne og at de også er svært bråkete. Dette siste er på mange måter en selvoppfyllende profeti for det blir som regel et voldsomt engasjement i publikum.

Passer best fra 6 år og oppover.

Salg av kaffe og kaker.

 Billetter selges på Hoopla

 


og sist men ikke minst….

krakeslv2.1490276852

Kråkesølv

Avslutningskonsert i Børsa kirke

søndag 25. juni kl. 19.00

 

Bodøs store stolthet heter Kråkesølv! Det kompakte firemannsbandet har et lydbilde som er satt sammen og inspirert av mange forskjellige stilarter, der atmosfærisk pop og ruskete rock i gata til Death Cab for Cutie og Sonic Youth står sterkt. Legg til en snill porsjon nordnorsk emosjonalitet og tekster på dialekt, og bildet av Kråkesølv er nesten komplett.

Bodøværingene i Kråkesølv målbandt musikksynsere og publikum med utgivelsen av sitt første album «Trådnøsting» i 2009. Knalldebuten har blitt fulgt opp av fire solide albumutgivelser og utallige konsertrunder over hele landet for et stadig voksende publikum.

Deres femte album, «Pangea», ble utgitt 30. september i 2016. Denne gang var det på tide å gjøre noe nytt. Lars Horntveth (Jaga Jazzist, Susanne Sundfør) har bidratt både på produsentsiden og med gode råd, som motivator og på flere instrumenter. Tekstene har ellers det samme melankolske tilsnittet som har preget universet til Kråkesølv siden debutalbumet, og fortsetter å trekke tråder mellom det mellommenneskelige og universelle. Resultatet ble, igjen, en kritikerrost utgivelse;

”De var gode før, og de er enda bedre nå. Nå er de landets beste rockeband!» .” (Avisa Nordland)

”Dette er Kråkesølv slik vi kjenner de på sitt beste, med verdenssmerte forkledd som stor popmusikk” (Dagsavisen)

Billetter selges på Hoopla