Årets program er komplett

Årets program er komplett

Vi har gleden av å offentliggjøre hele programmet for årets utgave av kulturfestivalen Kristin på Husaby! Vi kan love at det blir noe for øret, for øyet og for hjertet – noe for viten, noe for smak og noe for forlystelse – kort sagt noe for enhver.


På fredag starter kulturfestivalen med salmekveld med Helge Gudmudsen, Viggja Voices,
Jørgen Gustad og Hallgeir Måseide i Skaun Kirke.  Samme kveld kommer Tom Erik Sørensen og Trine Søraa til Konstadtunet for å fortelle om ”Historiske Trondheim” før kvelden avsluttes ved trubadur Stig Anders Bjørgum.

Lørdagen fortsetter med historisk perspektiv, det blir historisk vandring med utgangspunkt i Viggja-bautaen, Arne Viggaklev fra Skaun Historielag står for dette.


Tradisjonen tro så arrangeres markedet under Kristin på Husaby både lørdag og søndag. På markedet kan man oppleve mye spennende i tillegg til markedsbodene, blant annet Farmenhjørnet, kua Pia som tar passasjerer, underholdning fra scenen, hesteskyss, vekter, besøk fra Kolbanussen mikrobryggeri, samt egen fotoutstilling av “Gamle Skaun”. Barnas Turlag stiller opp med bålkos og pinnebrød, og bygdekvinnelagene selger kaffe, bakst og middag.


I Skaun kirke kommer forfatter Edvard Hoem og forteller om sine to siste romaner, ”Slåttekar i himmelen” (2014) og ”Bror din på prærien” (2015). I Børsa samfunnshus litt senere på dagen blir det Jellicle-Ball, en danseforestilling som er inspirert av Andrew Lloyd Webbers musikal Cats. På kvelden blir det pub på markedsplassen der Hans Bollandsås og Einar Mellingseter med band spiller opp til dans.


Søndagen starter med ottesang i Kolbrandstad stavkirke før det blir pilegrimsmarsj tilbake til Venn med kirkeguiding og pilegrimsgudstjeneste i Skaun kirke. Det blir et nytt forfatterbesøk i Skaun kirke med Olav Harald Langås og Eldbjørg Hagetrø Vogt.


Og sist, men slett ikke minst, kan vi friste med gullstrupen Ingebjørg Bratland, som får æren av å avrunde årets festival i Skaun sin nye storstue, Rossvoll flerbrukshall, søndag 26. juni kl. 19.00. Som flere kanskje har fått med seg så var Bratland uheldig og skadet seg i et fall i slutten av mai. Skaden er i ferd med å leges, og hun melder selv at turneen fortsetter som planlagt fra 10. juni!